FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Autoverzekering erg duur voor jongeren

5 december 2018

De gemiddelde premies voor de WA-autoverzekeringen zijn nog nooit zo hoog geweest, meldt Independer. Met name 18-jarigen betalen een hoge prijs voor de autoverzekering.
Voor hen lag de gemiddelde jaarpremie in september-oktober op 1.768 euro. De jongste autobezitters betalen daarmee jaarlijks gemiddeld bijna 1.000 euro meer premie dan 24-jarigen. Na 18-jarigen volgen 19-jarigen, die momenteel gemiddeld 1.614 euro betalen. Dit blijkt uit een premie-analyse van Independer over bijna 150.000 vergelijkingen op haar website. Momenteel betaalt een 18-jarige maandelijks gemiddeld 147 euro voor zijn WA-autoverzekering. Voor een 19-jarige is dat 135 euro. De premies voor de autoverzekeringen stijgen al langere tijd voor alle leeftijdsgroepen maar de jongste autobezitters krijgen de zwaarste premiestijgingen voor de kiezen.
Verzekeraars kijken bij premiebepaling onder meer naar het schaderisico dat verschillende leeftijdsgroepen met zich meebrengen. Jongeren hebben het hoogste schaderisico en betalen dus ook de hoogste premie. Een andere reden dat 18- en 19-jarigen zoveel premie betalen is dat zij weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Hierdoor hebben zij nog geen recht op de hoge kortingen die verzekeraars geven aan mensen die al lang schadevrij rijden.