FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekeraars: verdiep je in vergoedingen rechtsbijstandsverzekering

4 maart 2019
Het Verbond van Verzekeraars adviseert consumenten om zich bij de keuze van een rechtsbijstandsverzekering te verdiepen in kosten die rechtsbijstandsverzekeraars maximaal vergoeden. De vergoeding verschilt namelijk per verzekeraar.

Het verbond doet deze oproep naar aanleiding van de Kassa-uitzending van zaterdag 2 maart waarin twee klanten verontwaardigd zijn over de vergoeding van de verzekeraar. Volgens de verzekeraars is het uitgangspunt bij een rechtsbijstandverzekering dat de eigen jurist of advocaat van de rechtsbijstandsuitvoerder rechtshulp verleent. Bij een gerechtelijke of administratieve procedure heeft de klant altijd het recht om te kiezen voor een eigen rechtshulpverlener. Een verzekeraar vergoedt de kosten dan tot een maximaal bedrag.
Alleen als een klant een eigen rechtshulpverlener kiest, geldt dat kostenmaximum. Het maximum kan verschillen per verzekeraar omdat verzekeraars ook verschillen in hun premie en andere voorwaarden. Het Verbond roept de verzekeraars ook op om nog een keer kritisch naar de voorlichting over de vergoeding te kijken.