FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

10 miljoen schade door zware regenval

29 juli 2014

De zware regenval die grote delen van Nederland heeft getroffen, heeft volgens een eerste ruwe schatting van het Verbond van Verzekeraars voor een kleine 10 miljoen euro aan schade opgeleverd.

Het gaat hier om de schade aan particuliere woningen. Autoschade en de schade voor bedrijven en de agrarische sector moet nog worden geïnventariseerd. De meeste schademeldingen komen uit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en delen van Overijssel en Brabant, die het zwaarst zijn getroffen door de regen.

De website Alarmeringen.nl meldde maandag tot 20.00 uur ruim 804 meldingen bij hulpdiensten vanwege de enorme lading water die naar beneden kwam. Maar in een aantal regio’s kwamen zoveel meldingen binnen, dat niet alles als alarmering is doorgestuurd.

Particulieren met schade moeten contact opnemen met hun verzekeraar, raadt de woordvoerder aan. Schade die is veroorzaakt door water dat bijvoorbeeld via het dak of kieren naar binnenkwam, wordt door de gewone woonhuisverzekeringen gedekt. Voor schade door water dat via de begane grond (over de drempel) binnendrong, is een uitgebreidere verzekering nodig.