FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

95 miljoen schade door storm

29 oktober 2013

De storm die op 28 oktober over ons land raasde, heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade, uitgezonderd de overheids- en landbouwsector, zeker 95 miljoen euro.

De storm die vooral over het westen en noorden van het land trok, was met uitschieters tot 150 kilometer per uur, zeer krachtig en hield relatief lang aan. Veel schade werd vooral aangericht door bomen die ontworteld raakten en op auto’s of woningen vielen. Ook rondvliegende dakpannen en puin veroorzaakten schade aan woningen, bedrijfspanden en voertuigen. Verzekeraars hebben extra mankracht ingezet, om de claims op inboedel-, opstal- en autoverzekeringen snel te kunnen verwerken.

Volgens het Verbond van Verzekeraars was de schade nog ernstiger geweest als de autoriteiten niet hadden gewaarschuwd voor het naderend onheil. Burgers, bedrijven en overheden hebben daardoor preventieve maatregelen genomen, zoals het verplaatsen van auto’s naar een veiliger locatie. De stormschade was weliswaar fors, maar wordt nog overtroffen door de schade die de storm Kyrill op 18 januari 2007 veroorzaakte en voor een schadepost van meer dan 200 miljoen euro zorgde.