FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Aantal inbraken fors gestegen

18 maart 2013

Het aantal inbraken is het afgelopen jaar fors gestegen. Bronnen bij de politie bevestigen dat het om een landelijke trend gaat. Onder meer in de regio’s Oost, Midden en de regio Rotterdam gaat het om een flinke stijging.

In de regio Rotterdam stijgt het aantal inbraken van 7.500 in 2009 tot 9.100 vorig jaar. Vooral de laatste maanden van het afgelopen jaar is een behoorlijke toename te zien. In december werd er in de regio Rotterdam ruim 1.100 keer ingebroken. Dat is 36 keer per dag.

De politieleiding gaat er alles aan doen om het aantal terug te dringen. Daarbij wordt dezelfde methode gebruikt als bij de aanpak van overvallen. Door een speciaal team vrij te maken en de overvallers op alle mogelijke manieren na te jagen, is het aantal overvallen met de helft teruggedrongen. De politie verwacht op dezelfde manier ook het aantal inbraken flink terug te kunnen dringen.

De korpschef ziet drie verschillende soorten inbrekers: groepen die vooral op het platteland toeslaan en snel weer weg zijn, gelegenheidsinbrekers die in hun eigen wijk inbraken plegen, en oude professionele inbrekers die alleen op rooftocht gaan.

In Nederland wordt slechts 12 procent van de inbraken opgelost.