FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

AFM: pas op bij beleggen in grond

12 november 2013

Consumenten met beleggingen in grond hebben een grote kans op teleurstellingen. ‘We zien veel consumentenleed met dit soort beleggingen’, zei hoofd Integriteitstoezicht Marcus Wagemakers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Newsroom van BNR en Het Financieele Dagblad.

De AFM houdt sinds 2008 verscherpt toezicht op aanbieders van grondbeleggingen. De toezichthouder heeft 49 onderzoeken gedaan. In meer dan de helft van de gevallen zijn er misstanden aangetroffen en heeft de AFM maatregelen moeten treffen. Vaak wordt beleggers een erg rooskleurig beeld voorgespiegeld. Ook kan er sprake zijn van malafide partijen.

De AFM roept consumenten daarom op om goed onderzoek te doen als ze overwegen te beleggen in grond. Op de website van de AFM kunnen zij meer informatie vinden en de brochure Verstandig beleggen downloaden. Consumenten kunnen bij het Meldpunt Financiële Markten van de AFM terecht met vragen. Dit is gratis te bereiken op 0800- 5400 540 op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.