FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

AFM waarschuwt voor nieuwe boilerrooms

5 juli 2016

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept consumenten op op te passen voor nieuwe boilerrooms. De AFM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar zes frauduleuze partijen op haar waarschuwingslijsten opgenomen.

Consumenten moeten niet ingaan op het aanbod van boilerrooms. Onder deze naam vallen personen en organisaties die mogelijke beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boilerrooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.
De AFM waarschuwt nu voor de volgende partijen: Osaka Financial die nepaandelen Boca Mining Holding Company Limited aanbiedt; Russell and Partners Trust Financial Management/Russel Investments die zegt aandelen Tesla Motors of Adamis Pharma te verkopen; Fuji Credit Asset Management (ook met aandelen Boca Mining Company Ltd of BYD Company Ltd); Tokai Global Trading; World Capital Advisors; en Lawton & Yeung Group.
De belangrijkste tip van de AFM is nooit in te gaan op aandelenverkoop per telefoon of e-mail. Boilerrooms zijn erg volhoudend, ga niet in gesprek en hang elke keer direct op, aldus de toezichthouder.