FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Arbeidsmarkt komt weer in beweging

16 oktober 2013

Meer medewerkers durven weer van baan te verwisselen. Een op de drie HR-managers merkt dat het vrijwillige personeelsverloop nu hoger ligt dan drie jaar geleden. Dat geldt vooral voor de financiële en administratieve sector.

Dit constateert arbeidsbemiddelaar Robert Half in de Financiële en Officeteam Salarisgidsen. Uit het onderzoek van Half blijkt dat een op de vijf werknemers die hun bedrijf vrijwillig verlaten, dit doen omdat zij naar hun gevoel onvoldoende worden beloond en erkend voor hun werk. Beloning wordt daarmee een belangrijk aandachtpunt voor HR-managers. Een kwart van de ondervraagde organisaties verwacht het komende jaar de salarissen van de medewerkers te verhogen.

Verder blijkt uit het onderzoek, dat wereldwijd werd uitgevoerd, dat bij de werving van professionals steeds meer de nadruk komt te liggen op de zogenaamde soft skills van de kandidaten. Aan talenkennis, kunnen samenwerken, ondernemend zijn en kunnen werken in een internationale omgeving wordt vandaag de dag veel waarde gehecht. Ook uitzendbureau Tempo-Team signaleert die trend. „In 2020 zal niet zozeer ervaring, maar competenties de doorslaggevende factor voor werkgevers zijn om iemand aan te nemen.