FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Banken positief over oproep VEH

31 juli 2014

Banken en verzekeraars hebben positief gereageerd op de oproep van Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en beleggersvereniging VEB om de klantscores bekend te maken.

De AFM beoordeelt jaarlijks in hoeverre het klantbelang door de financi├źle instellingen wordt behartigd, maar publiceert alleen een gemiddeld cijfer voor de gehele sector. De individuele resultaten worden alleen bekendgemaakt aan de banken en verzekeraars zelf. Consumenten kunnen de dienstverlening van de verschillende partijen daardoor niet vergelijken.

Zowel de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) als het Verbond van Verzekeraars reageerden positief op een brief van Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de VEB om de rapportcijfers te publiceren. De NVB zegt in een reactie graag met de briefschrijvers om tafel te willen gaan om te bekijken hoe klanten verder kunnen worden geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze. De toegekende rapportcijfers van de AFM vinden de banken hiervoor niet geschikt. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de openbaarmaking van objectieve en goed vergelijkbare informatie over klantscores in een behoefte voorziet.