FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Bezuinigen op boodschappen, vakanties en kleding

25 juli 2013

Driekwart van de Nederlanders vindt dat zij minder te besteden hebben sinds de crisis. Dat blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite onder ruim 500 Nederlanders.

Meer dan 70 procent bezuinigt op de dagelijkse boodschappen, kleding en vakantie en recreatie. Ook op abonnementen voor kranten en tijdschriften en op belkosten voor de mobiele telefoon bezuinigen Nederlanders. Ze besparen hiermee gemiddeld ruim 200 euro per maand.

23 procent van de Nederlanders denkt nu nog het meeste te kunnen bezuinigen op vakanties. 20 procent noemt boodschappen. In veel mindere mate denken mensen aan kosten mobiele telefoon (6%), kosten telefonie/internet/televisie (5%) en verzekeringen (4%). “Het is opvallend dat minder mensen van plan zijn te gaan bezuinigen op bijvoorbeeld de telefoonkosten en verzekeringen. Hierdoor laten ze veel geld liggen, terwijl ze in principe geen kwaliteit hoeven in te leveren. Alleen al op een autoverzekering valt zo’n 200 euro per jaar te besparen. Door selectief te kiezen kunnen mensen soms zelfs 600 euro per jaar bezuinigen.