FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Boevenradar voorspelt inbraakrisico

31 juli 2019

Verzekeraar Interpolis heeft de InbraakMonitor ontwikkeld die per dag voorspelt hoe groot de kans op een inbraak is in een bepaald postcodegebied door data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling te analyseren.

De barometer geeft aan hoeveel inbraken er de afgelopen drie maanden zijn geweest, het aantal pogingen tot inbraak en het aantal dagen sinds de laatste inbraak in de buurt. Hoe recenter die is, hoe groter de kans op een nieuwe inbraak. De inbraakmonitor toont aan dat inbraken altijd in golfbewegingen gaan. Als er één inbraak is geweest in een wijk volgen er vaak meer. Een gemiddelde inbraakgolf bestaat uit vijf inbraken.

December en januari zijn de maanden met het grootste inbraakrisico. In juni vinden de minste inbraken plaats. Dieven hebben een voorkeur voor de vrijdag. Op dinsdagen gaan inbrekers het minst op pad. Schoolvakanties zijn berucht om inbraakpieken. Overigens zijn vooral de voorjaars- en herfstvakantie populair bij inbrekers.