FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Consumentenbond vindt versobering Yarden-polis onrechtmatig

2 maart 2020

De Consumentenbond heeft uitvaartverzekeraar Yarden gesommeerd om de versobering van het natura-uitvaartpakket terug te draaien. De bond noemt die maatregel onrechtmatig.

Vanaf 1 januari 2020 is de waarde van het uitvaartpakket van zo’n 390.000 verzekerden bij Yarden gemaximeerd. Gaan de kosten van bijvoorbeeld crematoria, kist of vervoer omhoog, dan moet de verzekerde die zelf bij betalen. Yarden heeft deze maatregel getroffen omdat het in finanxcieel zwaar weer is geraakt. De Consumentenbond is er niet van overtuigd dat Yarden geen andere keuze heeft. De bond is ook boos dat klanten niet of nauwelijks werden geïnformeerd over de verslechtering van de verzekering.
De Consumentenbond is ook niet te spreken over de manier waarop Yarden omgaat met klanten van wie de polis al in 2007 werd omgezet van een pakketpolis in een sommenpolis. Daardoor moesten consumenten bijbetalen voor een uitvaart. Yarden heeft inmiddels toegegeven dat die omzetting onterecht was. Maar consumenten moeten zélf actie ondernemen om hun geld terug te krijgen. De Consumentenbond vindt dat Yarden de gedupeerden actief moet benaderen en compenseren. Dat geldt ook voor verzekerden die na de omzetting in 2007 een extra verzekering afsloten of hun verzekering stopten.