FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger in juli

19 september 2019

Consumenten hebben in juli 1,7 procent meer besteed dan in juli 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande maand. Consumenten hebben in juli 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed.
Consumenten hebben in juli 3,0 procent meer besteed aan duurzame goederen. Ze gaven vooral meer uit aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Consumenten gaven 1,0 procent meer uit aan overige goederen, zoals energie en motorbrandstoffen. Aan voedings- en genotmiddelen hebben ze hetzelfde besteed als een jaar eerder. Vorige week meldde het CBS dat de detailhandel in juli 3,4 procent meer heeft omgezet dan in juli 2018. Het verkoopvolume was 2,3 procent hoger. Ook deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.
De uitgaven aan diensten, zoals verzekeringen, woninghuur, openbaar vervoer en een bezoek aan restaurant of kapper, lagen in juli 1,9 procent hoger dan een jaar eerder. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.