FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Deposito soms betere spaarvorm voor kinderen

13 januari 2014

Wie wil sparen voor de kinderen of kleinkinderen is niet altijd voordelig uit met een speciale kinderspaarrekening. Een deposito kan een betere oplossing zijn, volgens een vergelijkingssite.

De bestaande kinderspaarrekeningen hebben altijd een variabele rente. Maar omdat de spaarrente op dit moment laag is, kan de spaarder daar nu niet veel aan verdienen. Om meer rente te ontvangen, kan de ouder of grootouder op eigen naam een deposito openen. Een deposito is een spaarrekening met een vaste rente waar je eenmalig geld op kunt storten.

Iemand die liever kleine bedragen wil storten, kan beter geen deposito kiezen. Wel kan hij het geld later alsnog overhevelen naar een deposito als hij het gewenste bedrag bij elkaar heeft gespaard. Een deposito kan ook nadelig zijn, omdat de spaarder het geld niet naar een andere rekening kan brengen als de rente weer is gestegen. Het geld op een deposito komt uiteindelijk weer vrij, maar dat vrijgekomen geld staat niet op de naam van het kind. Als de ouder of grootouder dat geld aan het kind wil geven, kan hij te maken krijgen met schenkbelasting.