FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

DNB gaat toezicht houden op aanbieders cryptodiensten

3 september 2019

Bedrijven die geld wisselen in cryptomunten of zogeheten wallets aanbieden staan vanaf begin volgend jaar onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Zonder vergunning mogen ze hun diensten niet aanbieden in Nederland.
De centrale bank wil het zo veiliger maken voor consumenten om cryptotransacties te doen. Het blijkt dat er ook minder betrouwbare partijen op de markt actief zijn. De regels gaan op 10 januari 2020 in, meldt DNB. Het komt erop neer dat bedrijven die diensten aanbieden voor het wisselen tussen cryptovaluta en bijvoorbeeld euro’s en bedrijven die wallets, waarin cryptomunten kunnen worden bewaard, een registratie bij toezichthouder DNB moeten krijgen.
Verder worden bestuurders en sommige aandeelhouders aan een toetsing onderworpen. Zo moeten zij aantonen dat zij maatregelen hebben genomen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Ook moeten bestuurders laten zien dat zij kennis van de materie hebben. Bedrijven die niet voldoen aan de regels mogen straks hun diensten niet meer aanbieden.