FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Economie lijkt zich te herstellen

30 december 2013

Het herstel van de economie is ingezet volgens De Stand van Nederland, de barometer voor de economie van Z24.nl. Toch krimpt de Nederlandse economie in januari nog licht, met 0,9 procent vergeleken met een jaar geleden.

Onder meer het consumentenvertrouwen is nog altijd erg laag, uit een aantal onderliggende factoren blijkt dat de economie voorzichtig lijkt aan te trekken. Zo is het aantal uitzenduren weer aan het toenemen. ‘Dat duidt erop dat bedrijven weer handjes nodig hebben’, aldus Z24. ‘Ze durven het echter nog niet aan om mensen aan te nemen en vangen de vraag naar werk nog op met tijdelijke krachten. Pas als de economie verder aantrekt, zal het bedrijfsleven echt overgaan tot het scheppen van volledige banen.’

Een ander positief cijfer is de zogeheten NEVI-index, die de bedrijvigheid weerspiegelt onder inkoopmanagers van de Nederlandse industrie. In november steeg deze index naar 56,8 punten, de hoogste stand sinds april 2011. Een andere goede indicator van de economische stand van zaken i het stroomverbruik. Dat is al maanden min of meer stabiel.