FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Eigen risico niet altijd duidelijk

29 november 2013

Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat zorg die door de aanvullende verzekering vergoed wordt, ook eerst ten koste gaat van het eigen risico. Dat is niet zo. Ook het bezoek aan de huisarts valt niet onder eigen risico, hoewel 20 procent van de Nederlanders denkt van wel.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Ook blijkt het grootste deel van de verzekerden (72 procent) , het eigen risico voor de zorgverzekering van 2014 niet te verhogen. De Consumentenbond vindt het zorgelijk dat bij zoveel Nederlanders nog steeds onbekend is welke kosten op het eigen risico drukken. “Verzekerden kiezen dan op verkeerde gronden voor wel of geen extra eigen risico. En nog erger: verzekerden ontwijken wellicht benodigde zorg omdat zij ten onrechte denken dat dat van het eigen risico af gaat”.
Het verplicht eigen risico is in 2014 360 euro. Ruim 10 procent van de Nederlanders zegt het eigen risico te gaan verhogen, 4,5 procent doet dit meteen met het maximum van 500 tot 860 euro. Bijna 18 procent twijfelt nog.