FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Fiets van de zaak volgend jaar aantrekkelijker

23 augustus 2019

Over een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Per 1 januari betalen fietsers die een fiets ter beschikking krijgen via hun werk, jaarlijks 7 procent bijtelling.

Nadat de regels voor de fiets van de zaak de afgelopen jaren strenger waren geworden, voert het kabinet nu een versoepeling door om mensen op de fiets te krijgen. Met die bijtellingsregel lijkt het gebruik van de leasefiets heel erg op het (privé)gebruik van de leaseauto. In de praktijk betekent dat dat je als werknemer 7 procent van de adviesprijs van de leasefiets optelt bij je bruto inkomen. Daarover betaal je belasting. De baas betaalt de rest van de leasekosten.
Via de regeling kan je allerlei soorten fietsen aanschaffen. Een stadsfiets of mountainbike, maar ook een bakfiets of e-bike. Wat je betaalt aan bijtelling hangt af van je jaarsalaris en de prijs van de fiets. Globaal is te stellen dat voor een fiets met een waarde van 3000 of 4000 euro er een maandelijks bedrag van tussen de 7 en 10 euro aan kosten bijkomt.