FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Flexwerkers met leermogelijkheden houden vaker baan

7 februari 2020

Werknemers met een flexibele arbeidsrelatie die zich op het werk ontwikkelen door opleiding of extra ervaring, houden vaker hun baan en komen minder vaak zonder werk te zitten. Dat geldt voor alle soorten flexwerk. Dat meldt het CBS.
Het CBS deed onderzoek naar werknemers van 25 tot 60 jaar die in de periode 2011┬ľ2014 een flexibele arbeidsrelatie hadden. Van deze werknemers is de loopbaan over een periode van 39 maanden geanalyseerd. Het blijkt dat tijdelijke werknemers met uitzicht op een vast dienstverband het meest baanvast zijn. Bijna de helft van deze groep blijft de gehele periode werkzaam bij dezelfde werkgever. Van de werknemers met een tijdelijk contract zonder uitzicht op een vast dienstverband blijft 30 procent werkzaam bij dezelfde werkgever, en van de oproepkrachten 25 procent. Uitzendkrachten hebben de minste baanzekerheid: slechts 8 procent van deze flexwerkers blijft 39 maanden onafgebroken werkzaam voor dezelfde werkgever.
Leermogelijkheden op het werk zijn van belang voor de baan- en werkzekerheid. Het gaat daarbij niet alleen om het volgen van cursussen of bedrijfstrainingen, maar ook om de ervaring die werknemers opdoen door het uitvoeren van nieuwe, uitdagende taken.