FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Forse stijging verkoop nieuwbouw

28 april 2014

De verkoop van nieuwe woningen kende in het eerste kwartaal van 2014 een sterke groei. Er werden 35 procent meer nieuwbouwhuizen verkocht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB.

De NVB is zelf verrast door de sterke verkoopcijfers in de periode januari tot en met maart en heeft de prognose voor heel dit jaar naar boven bijgesteld. De branchevereniging gaat nu uit van 20.000 tot 22.000 woningverkopen. Eerder werd een verkoop tussen de 18.000 en 20.000 voorspeld. In vrijwel alle regio’s zit de woningverkoop flink in de lift. Vooral de vraag naar eengezinswoningen, die steeds vaker in kleinschalige projecten worden gebouwd, is flink toegenomen.

Directeur Nico Rietdijk ziet meerdere verklaringen voor de opleving. ‘De hypotheekrente is ongekend laag, de recente macro-economische ontwikkelingen geven vertrouwen en op een gegeven moment gaan mensen toch die lang uitgestelde beslissing nemen’, zei hij. Daarbij helpt mee dat woningen sinds het begin van de crisis veel goedkoper zijn geworden.