FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Goedkope zorgpolissen kennen risico’s

14 november 2013

De selectieve zorgverzekering met een lage premie houdt grote risico’s in. Wie met deze verzekering gebruikmaakt van een arts of ziekenhuis die niet onder de dekking valt, moet misschien tot 30% van de rekening bijbetalen.

Een aantal grote zorgverzekeraars heeft voor 2014 een selectieve zorgpolis geïntroduceerd. Deze zijn 8% tot 20% voordeliger dan een restitutiepolis bij dezelfde verzekeraar. In ruil hiervoor krijgt de consument een behandeling alleen vergoed als hij daarvoor naar een ziekenhuis of andere zorginstelling gaat waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft. Doet hij dat niet, dan moet hij zelf bijbetalen. Alleen voor spoedeisende hulp geldt een uitzondering.

Een ander nadeel van de selectieve zorgpolis is dat de verzekerden (en hun bezoek) te maken krijgen met flinke reistijden. Voor geplande zorg kan het dichtstbijzijnde gecontracteerde ziekenhuis zomaar 50 kilometer verderop liggen. Veel verzekerden realiseren zich de gevolgen van een keuze voor een selectieve zorgpolis niet. Ook is op dit moment nog niet overal duidelijk bij welke ziekenhuizen je als verzekerde wel of niet terecht kan.