FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Groeiende zorgen onder huizenkopers

28 juni 2016

Kopers maken zich steeds meer zorgen over de toenemende druk op de huizenmarkt. Dit maakt Vereniging Eigen Huis (VEH) op uit de vragen die de vereniging krijgt.

Vooral in de grote steden en omliggende gemeenten bieden kopers soms fors boven de vraagprijs om kans te maken op een koopwoning. Wie daarbij de taxatiewaarde van de woning overschrijdt, kan het verschil niet meefinancieren en moet dat zelf bijleggen. Kopers voelen zich vaker onder druk gezet om over hun eigen financiële grenzen te gaan, aldus VEH. “Kopers zijn bang onder tijdsdruk de verkeerde beslissingen te nemen”, aldus de vereniging. Wie tijdens het biedproces te veel risico neemt en geen financiële buffer meer overhoudt, kan gemakkelijk in de knel raken. ‘Kopers die een oude woning kopen, moeten deze daarom zeker laten keuren’, zegt VEH. ‘Dan weet je in ieder geval dat je niet voor meer onverwachte kosten komt te staan.’
Hoewel kopers zich meer zorgen lijken te maken, stijgt het consumentenvertrouwen in de woningmarkt volgens de marktindicator van VEH. De historisch lage hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen zijn de hoofdoorzaken van het positieve sentiment.