FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Huizenkoper vindt hypotheek afsluiten moeilijk

24 mei 2016

Van de huizenkopers vindt 42% van de huizenkopers aan dat het moeilijk is om de juiste hypotheek te kiezen. Vier op de tien ergert zich tijdens het regelen van een hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction.

Ook viel het onderhandelingstraject soms zwaar. Het wachten op een reactie van de tegenpartij (29%) en de totale duur van het traject (28%) werden het moeilijkst gevonden. Jongeren van 18 tot en met 24 jaar hebben vooral moeite hun geduld te bewaren (59%). Het onderhandelen over de prijs wordt gemiddeld door 20% lastig gevonden. Jongeren (9%) hebben daar minder last van. Het doen van een openingsbod gaat de huizenkoper gemakkelijk af, slechts 9% zegt hiermee problemen te hebben.

Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is daarnaast een problematische kwestie. Een grote groep huizenkopers (42%) vindt dit ingewikkeld. Het lange wachten totdat alle administratie is afgerond (26%) en het gebruik van ingewikkelde termen (18%) wordt lastig gevonden. Het regelen van de hypotheek duurt voor 22% te lang, 18% vindt het vervelend om voor een lening afhankelijk te zijn van een bank.