FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Huurprijzen vrije sector nagenoeg gelijk gebleven

3 juli 2013

Huurprijzen in de vrije sector zijn in het tweede kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht dalen de prijzen van huurwoningen zelfs.

Voor huurwoningen in de vrije sector (woningen met een maandhuur boven de 681 euro) geldt geen maximale huurverhoging zoals in de gereguleerde sector. Toch verwachte het ING Economisch Bureau in juni dat huurprijzen in beide sectoren flink zouden stijgen (met 4,8 procent) door de inkomensafhankelijke huurwoning voor sociale huurwoningen, de doorstroming naar de vrije sector en de stilliggende markt van koopwoningen.

Maar huurprijzen in de vrije sector blijven in het tweede kwartaal nagenoeg stabiel met een stijging van 1,2 procent, blijkt uit kwartaalcijfers van Pararius, een website waar verhuurders hun huizen aanbieden. Gemiddeld schommelen huurprijzen al 4 jaar lang tussen de 12 euro en 12,50 euro per maand per vierkante meter. In het tweede kwartaal van dit jaar komt deze huurprijs op 12,43 euro uit.

Opvallend is dat huurwoningen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht goedkoper werden. In Amsterdam daalde de gemiddelde huurprijs met 3,4 procent.