FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Huurprijzen vrije sector stijgen

26 juli 2016

In de zes grootste steden van Nederland zijn de huurprijzen in de vrije sector in het tweede kwartaal sterk gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in de Randstad gaan de huren snel omhoog.

In heel Nederland wordt nu gemiddeld per maand 13,50 euro per vierkante meter betaald, een stijging van 6,2 procent op jaarbasis. Dat meldt huurwoningplatform Pararius. In Rotterdam stegen de prijzen van huurwoningen met 6,9 procent het meest. Daar wordt nu 14,22 euro per vierkante meter betaald, bijna net zoveel als in Den Haag (14,46 euro per vierkante meter). Amsterdam blijft de stad met de duurste vrije sector. Daar wordt een gemiddelde prijs van 21,98 euro per vierkante meter per maand betaald.

Algemeen directeur Jasper de Groot van Pararius ziet de vraag naar tijdelijke en snel toegankelijke woonruimte groeien. Dat komt onder meer doordat mensen tegenwoordig sneller van baan wisselen en meer mensen in de stad willen wonen. “Deze mensen komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning”, stelt De Groot. “En zij zijn niet in de positie om te kopen. Een groter middelduur segment met huurprijzen tussen de 700 en 1.000 euro per maand zou uitkomst bieden.”