FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Jongere kiest vooral naturapolis

5 november 2013

Bijna driekwart van de jongeren tussen 18 en 25 jaar neemt een zorgverzekering zonder keuzevrijheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorgwijzer.nl onder 319 mensen.

Zo’n 75 procent kiest in 2014 voor een zogenoemde naturapolis. De verzekerde kan dan alleen terecht bij zorgverleners waar zijn zorgverzekeraar een contract mee heeft gesloten. Alleen dan wordt de behandeling vergoed. Slechts 16 procent neemt een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. En 9 procent kiest voor een combinatiepolis. Van de leeftijdscategorie daarboven, consumenten van 26 tot 59 jaar, kiest bijna 60 procent voor een naturapolis. Verzekerden van boven de 65 jaar willen het liefst een vrije zorgkeuze. Zo’n 85 procent kiest voor een restitutiepolis.

De meeste jongeren nemen een naturapolis, omdat deze zorgverzekering meestal goedkoper is dan de twee andere varianten. Bovendien hoeven verzekerden de rekening niet voor te schieten bij de dokter of het ziekenhuis. De declaratie gaat direct door naar de zorgverzekeraar. Dat is bij een restitutie- of combinatiepolis niet altijd het geval.