FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Kamer staat nieuwe vorm zorgverzekering toe

25 juni 2014

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een uitbreiding van de vormen waarin zorgverzekeringen worden aangeboden. Vanaf 2016 mag een zorgverzekering ook alleen behandelingen vergoeden die ondergaan worden bij zorgverleners waarmee de verzekeraar een overeenkomst heeft.

In deze verzekeringsvorm, die naar verwachting goedkoper is dan de verzekeringen van nu, kunnen verzekerden wel zelf hun huisarts,apotheek, fysiotherapeut en tandarts blijven kiezen, maar verder bepaalt de zorgverzekeraar naar welke specialist of zorginstelling de verzekerde moet gaan om de behandeling vergoed te krijgen.
Op dit moment zijn er twee verzekeringsvormen. De restitutiepolis die volledige keuzevrijheid biedt en de naturapolis, waar de verzekeraar de kosten voor behandeling rechtstreeks verrekent met de zorgverlener. In die laatste vorm mag de verzekeraar wel voorkeur geven aan behandelaars, maar als de verzekerde een ander kiest, moet de verzekeraar toch een groot deel vergoeden. In de nieuwe vorm vergoedt de verzekeraar alleen de kosten van de afgesproken zorgverleners.