FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Kans op waterschade onderschat

14 september 2016

Uit cijfers van verzekeraar a.s.r blijkt dat van alle schades waterschade het meest voorkomt. Toch onderschatten Nederlanders massaal de gevolgen van waterschade. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research.

Slechts 20% van de Nederlanders neemt preventieve maatregelen tegen waterschade. Van de ruim 1000 ondervraagden gaf 24% aan wel eens te maken hebben gehad met waterschade, gevolgd door stormschade (20%) en inbraak/diefstal (17%). Opvallend is dat de perceptie bij de ondervraagden is dat inbraak/diefstal de meest voorkomende schade is: 51%. Ruitschade (12%) komt op een tweede plek en waterschade met 11% op de derde plaats.

Nederlanders vinden schadepreventie belangrijk. Ze beoordelen dit met een 6 op een schaal van 7. Nederlanders nemen vooral maatregelen tegen schade door inbraak/diefstal (66%) en tegen brand (41%). Slechts 20% van de ondervraagden geeft aan maatregelen te nemen tegen waterschade. De meest genomen maatregelen die mensen nemen om waterschade te voorkomen zijn: de waterstop bij de wasmachine (68%), de dakgoot schoonmaken (57%) en het ontkalken van de wasmachine of de vaatwasser (53%).