FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Klant waardeert intermediair

13 november 2013

Klanten geven de financieel adviseur het algemene rapportcijfer 7,1. Dat is een stuk hoger dan de cijfers die banken (5,8) en verzekeraars (6,2) krijgen. Dit concludeert GfK uit een onderzoek in opdracht van Meetingpoint.

Klanten geven hun eigen intermediair een nog hoger cijfer: gemiddeld een 8,0. Drie op de vijf zou hem aanbevelen bij anderen. Hoewel driekwart van de ruim 2.900 ondervraagden niet weg wil bij zijn huidige adviseur, vindt 56% wel dat die zich niet onderscheidt van andere financieel adviseurs. De klantvriendelijkheid en de contactmogelijkheden van het intermediairbedrijf worden gewaardeerd met een 8,2. Ruim de helft heeft minimaal een keer per half jaar contact met zijn intermediair.

Wel vindt een op de drie klanten dat het intermediair vaker contact met hen zou moeten opnemen; 81% neemt zelf het initiatief tot contact. Vooral klanten met bancaire producten als hypotheken zouden graag vaker iets horen van hun adviseur. Er is vooral behoefte aan proactief advies over de gevolgen van wijzigingen in de leefsituatie (58%), een jaarlijkse controle van de lopende producten (57%) en een jaarlijkse afspraak om de producten af te stemmen op de eigen wensen (54%).