FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Kleine verzekeraar het best gewaardeerd

28 oktober 2013

Klanten van de kleine verzekeraar ONVZ zijn het meest tevreden. Deze zorgverzekeraar kreeg van zijn klanten het rapportcijfer 7,5. Dat blijkt uit een peiling onder bijna 2.500 verzekerden door het informatieplatform Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.).

ONVZ scoort vooral goed op bereikbaar, dekkingsvoorwaarden en keuzemogelijkheden. DSW kreeg van de respondenten een 7,4 met hoge scores op klantenservice en snelle uitbetalingen. De Amersfoortse komt met een 6,4 als slechtste kleine verzekeraar uit de bus. Klanten vinden de premies van het basispakken en de aanvullende verzekeringen hoog.

Van de grote verzekeraars wordt FBTO het best gewaardeerd (7,2) vooral vanwege de vergoedingen, de snelle betalingen, de klantenservice en de premies. FBTO-klanten. Op de tweede plek staat De Friesland met een 7,1 die goed bereikbaar is en goede dekkingsvoorwaarden van de aanvullende verzekeringen heeft.

“Geen enkele verzekeraar kreeg een onvoldoende, maar slechts 9 procent zegt bij de goedkoopste verzekeraar te zitten. Voor een groot deel van de Nederlanders valt er dan ook nog genoeg te besparen”, schrijft Z.I.C. Ruim een derde van de ondervraagden zegt niet over te stappen vanwege goede ervaringen met de huidige verzekeraar. Verder zegt 19 procent niet genoeg van andere verzekeraars te weten om een keuze te maken.