FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Koopwoningen ook in juni duurder

21 juli 2014

Bestaande koopwoningen waren in juni 2,2 procent duurder dan in juni 2013. Over het hele tweede kwartaal gerekend waren bestaande koopwoningen gemiddeld 1,2 procent duurder dan een jaar eerder.

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Al drie maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Het gemiddeld prijsniveau van bestaande koopwoningen is nu ongeveer even hoog als begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 19,7 procent.

In de meeste provincies werden koopwoningen duurder. Alleen in Drenthe, Zeeland en Groningen waren koophuizen goedkoper dan een jaar eerder. In Noord-Holland was de prijsstijging met 2,3 procent het grootst. In de grote steden stegen de prijzen veel harder dan gemiddeld. Zo waren de woningen in Rotterdam 4,1 procent duurder dan vorig jaar, in Amsterdam 3,5 procent en in Utrecht 3,1 procent. Alleen Den Haag bleef wat achter met een prijsstijging van 1,6 procent.