FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Kritisch kijken naar zorgverzekering is verstandig

24 december 2019

Ongeveer drie kwart van de Nederlanders was dit jaar aanvullend verzekerd, maar het kan geen kwaad om kritisch kijken naar de aanvullende pakketten, schrijft website Pricewise. De ene aanvullende zorgverzekering pakt voordeliger uit dan de andere.
Pricewise stelt dat aanvullende verzekeringen voor tandarts en brillen en lenzen vaak onvoordelig uitpakken, omdat in veel gevallen de extra premiue niet opweegt tegen de vergoede kosten. Pakketten voor fysiotherapie en buitenlanddekking lonen daarentegen het snelst volgens de site. omdat de premies relatief laag zijn.
Zo kost een aanvullende zorgverzekering voor negen behandelingen bij een fysiotherapeut gemiddeld 144 euro per jaar, terwijl de daadwerkelijke kosten voor negen keer fysio rond de 306 euro liggen. Daarmee liggen de kosten ruim twee keer hoger dan de betaalde premie en dus is de verzekering al voordelig na vijf behandelingen, aldus de eigen berekening van de website.
Bij de meeste tandartsverzekeringen valt het voordeel tegen. De meest gekozen dekking is een vergoeding van 250 euro per jaar, met een vergoeding van 75 procent. De premie hiervoor ligt flink hoger dan de gebruikte kosten: 147,50 euro per jaar aan premie, tegenover verbruikte tandartskosten van gemiddeld 128 euro.