FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Kwaliteit schadeherstel onvoldoende gewaarborgd

23 juli 2014

Auto’s worden door verzekeraars niet dusdanig verzekerd dat het voertuig bij een schade weer wordt teruggebracht in de staat waarin het verkeerde voor het oplopen van de schade. Dat zegt Jijbepaalt.nl, een initiatief dat opkomt voor auto-eigenaars.

“In de schadesturing worden vaak niet de correcte originele OEM-onderdelen (Original Equipment Manufacturer) gebruikt, maar imitatieonderdelen of Matching Quality”, schrijft Jijbepaalt. “Dat betekent dat de verzekeraar nu toestaat dat de kwaliteit per definitie nooit gelijk kan zijn aan de kwaliteit van vóór de schade. Dit geldt zowel voor het vervangen van onderdelen als het repareren van beschadigde onderdelen, zoals bumpers en koplampen.”

Het initiatief vindt dat de verzekeraar er verantwoordelijk voor is dat de schade in de originele kwaliteit wordt hersteld en door het gebruik van imitatieonderdelen die kwaliteit niet voldoende waarborgt. “Daarom vinden wij dat het Verbond van Verzekeraars er zorg voor dient te dragen dat de verzekeraars de kwaliteit gaan waarborgen door een aanvullende garantie op de imitatieonderdelen of Matching Quality, zodat de veiligheid voor de eigenaar van de auto en de inzittenden gewaarborgd blijft.”