FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Mbo-ers hebben vaker geldzorgen

22 oktober 2013

Een groeiend aantal mbo’ers kampt met geldzorgen. Dit concluderen de grootste mbo-instellingen van Nederland. Studenten kloppen steeds vaker bij hun opleidingen aan om hulp omdat ze schoolgeld en boeken niet meer kunnen betalen. Dat schrijft het AD.

De afgelopen maanden was er een piek in het aantal studenten dat moeite heeft om rond te komen, constateert het ROC Mondriaan. De studenten kampen met schulden die ze zelf hebben gemaakt, maar lijden soms ook onder de krappe beurs van hun ouders. Door de oplopende werkloosheid kunnen steeds meer gezinnen de eindjes nog maar met moeite aan elkaar knopen.

Een zorgwekkend signaal, aldus de MBO Raad. ‘Hier moeten we alert op zijn,’ aldus een woordvoerder. ‘In schrijnende gevallen hebben veel scholen een potje met geld waar ze bijvoorbeeld voor boeken of een belangrijke excursie uit kunnen putten.’ Scholen geven niet alleen geld, maar bieden ook hulp aan op andere vlakken, zoals verwijzen naar de schuldhulpverlening, voorkomen dat leerlingen uitvallen door geldgebrek en een financieel spreekuur.