FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Meer hypotheekaanvragen

8 november 2013

Het aantal hypotheekaanvragen voor de financiering van eigen woningen blijft groeien. Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde in oktober 16.000 unieke aanvragen, 14 procent meer dan in de voorgaande maand en 20 procent meer dan in oktober 2012.

HDN regelt het elektronisch verkeer tussen adviseurs en aanbieders en registreert circa 60 tot 65 procent van alle hypotheekaanvragen. De organisatie ziet sinds juni het aantal aanvragen op jaarbasis groeien. Oktober geldt tot nu toe als de recordmaand. Volgens directeur Dorine van Basten van HDN is het stijgend aantal aanvragen een nieuwe aanwijzing dat de huizenmarkt zich voorzichtig aan het herstellen is.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stelde onlangs al vast dat het vertrouwen in de woningmarkt langzaam terugkeert. Door de lage hypotheekrente en de flink gedaalde prijzen zijn huizen een stuk betaalbaarder geworden. Ook cijfers van het Kadaster laten zien dat in september 30 procent meer woningen zijn verkocht dan in dezelfde maand 2012.