FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Meer hypotheekgaranties verstrekt

3 juli 2014

In de eerste helft van dit jaar hebben 46.700 huishoudens de aankoop van hun woning gefinancierd met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), die de garantie verstrekt. Inclusief de mensen die een beroep deden op de NHG om hun woning te verbeteren, steeg het totaal aantal garanties met 4 procent in vergelijking met een jaar geleden. Het aantal woningverbetergaranties vertoont al enige tijd een dalende lijn. In de eerste 6 maanden werden er 5100 verstrekt, tegen 8800 in het eerste halfjaar 2013.

Het aantal huizenverkopers dat vanwege restschuld aanspraak heeft gemaakt op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in het eerste halfjaar met 2265 huishoudens vrijwel gelijkgebleven aan een jaar eerder. Het Waarborgfonds Eigen Woningen gaat er wel vanuit dat de verliezen de komende tijd weer gaan oplopen, omdat de aanspraken op NHG de huizenmarktontwikkelingen met vertraging volgen.