FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Meer kanker-onderzoek bij hond en kat

1 oktober 2013

Uit een analyse van huisdierverzekeraar Proteq Dier en Zorg over 2007 tot en met 2012 blijkt dat het aantal ingezonden declaraties voor onderzoek naar tumoren bij honden en katten bijna verdubbeld is. Deze stijgende trend zet zich ook in 2013 voort.

Aanleiding voor de analyse is de speciale dierendagactie; “Dieren Kankerdag” van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren Utrecht op Wereld Dierendag vrijdag 4 oktober. “Of het nu om mensen of dieren gaat; bij kanker is het essentieel dat je er zo vroeg mogelijk bij bent”, zegt chirurg Jolle Kirpensteijn van het UU Kankercentrum voor Dieren van de UKG, onderdeel van de Universiteitskliniek. “Als je iets niet vertrouwt, al lijkt het nog zoiets kleins: ga naar de dierenarts.“ De huisdierverzekeraar steunt dit initiatief van de UKG van harte, voorkomen is immers beter dan genezen.

Op “Dieren Kankerdag”, vrijdag 4 oktober, bespreken specialisten van het team van het UU Kankercentrum voor Dieren in een gratis ‘check-up’ met de eigenaar de gezondheid van het dier. Er wordt dan vooral gelet op specifieke signalen die op kanker kunnen duiden.