FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Meeste mensen verwachten verdere stijging huizenprijzen

1 september 2016

Bijna 70 procent van de Nederlanders verwacht dat de huizenprijzen in 2017 verder zullen stijgen. We zijn daarmee aanzienlijk positiever gestemd over de woningprijs dan consumenten in andere Europese landen.

In het Verenigd Koninkrijk verwacht 56 procent een prijsstijging in 2017. In Frankrijk is minder dan de helft (46 procent) ervan overtuigd dat woningen volgend jaar duurder worden. In België (65 procent) en Duitsland (61 procent) zijn consumenten iets positiever – als je prijsstijgingen van woningen althans als iets positiefs ziet.
Iets minder dan de helft van de Nederlanders vindt koopwoningen nu te duur. In de andere landen ligt dit percentage hoger. In België is de ontevredenheid over de huidige prijs het grootst. Bijna driekwart vindt de prijs van een woning nu te hoog. Frankrijk (58 procent) en het Verenigd Koninkrijk (54 procent) volgen. De woningprijzen in Nederland zijn tijdens de kredietcrisis flink gedaald en hebben die het niveau van voor de crisis nog niet bereikt. Dit is heel anders in de landen om ons heen. In Duitsland en België was er geen sprake van dalende huizenprijzen, aldus de onderzoekers van het economisch bureau van ING. In het Verenigd Koninkrijk zijn huizen na flinke prijsstijgingen weer flink duurder dan voor het uitbreken van de crisis.