FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Met lachgas achter het stuur groot risico

13 augustus 2019

Verbond van Verzekeraars wijzen gebruikers van lachgas erop dat dit middel in het verkeer net zo erg is als alcohol en drugs. Als zij door het gebruik ervan schade veroorzaken, kan de verzekeraars de kosten op hen verhalen.

Na 2016 verdubbelde het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas is gebruikt al ruim tot 130 gevallen in 2017. In 2018 is het aantal volgens deze eerste inventarisatie van de politiesystemen verder gestegen tot 380 in totaal. Dit jaar zijn tot aan juli voor 2019 door de politie al bijna 960 incidenten met lachgas in het verkeer geteld.

Lachgas heeft invloed op de rijvaardigheid, zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik. Het Verbond van Verzekeraars wijst op de verhaalsmogelijkheid die verzekeraars hebben bij schade: “Als je een ongeluk veroorzaakt waarbij lachgas in het spel was, dan kan dat gevolgen hebben voor je verzekering. De verzekeraar zal altijd uitkeren aan het slachtoffer, maar kan de schade op jou verhalen, omdat je een onnodig groot risico hebt genomen. Zeker als er sprake is van letsel, gaat het dan al snel om tienduizenden euro’s.”