FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Minder inbraken eerste half jaar

24 juni 2014

Het aantal inbraken is in de eerste maanden van dit jaar met ruim 15 procent gedaald, ten opzichte van de dezelfde periode in 2013. Dat meldt de overheid bij de aftrap van de anti-inbraakcampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie.’

Het aantal woninginbraken in ons land neemt al sinds het begin van vorig jaar af. Over heel 2013 werd 5 procent minder ingebroken dan het jaar daarvoor. In mei van dit jaar vonden er ruim 4.700 (pogingen tot) inbraken plaats, een daling van 20 procent ten opzichte van mei vorig jaar.
De campagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’ moet er aan bijdragen dat de ingezette daling ook in de zomermaanden doorzet. De campagne moet vakantiegangers ervan bewust maken wat ze kunnen doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Vaak al simpele voorzorgsmaatregelen kunnen een inbraak voorkomen, zoals: vraag je vertrouwde buren als je met vakantie gaat op je woning te letten, de post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen; laat een bewoonde indruk achter; installeer tijdschakelaars om er voor te zorgen dat er ‘s avonds licht brandt.