FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Minder voertuigen gestolen in coronatijd

12 juni 2020

Het aantal voertuigdiefstallen in ons land is aan het dalen. In januari en februari steeg het aantal diefstallen nog met respectievelijk 5,7 en 4,3 procent, maar sinds maart neemt het af.
Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). De daling in mei was het grootste . Na 5,7 procent in maart en 4,9 in april bedroeg de daling van het aantal diefstallen in mei 6,6 procent. Met name de daling in de regio Amsterdam is volgens het LIV opvallend. Het aantal diefstallen is daar (met 94 in maart, 22 in april en 87 in mei) procentueel het meeste gedaald. LIV: “Het is voor ons gissen, maar het lijkt erop dat de afzet door corona stagneert. Er worden minder auto’s verkocht, er worden minder auto’s gestolen en kennelijk is er ook minder vraag naar onderdelen.”
De grootste dalingen zitten in de categorieën bromfietsen en personenauto’s. Bij de auto’s van vier jaar en ouder bedroeg de daling in de coronamaanden zelfs zo’n 14 procent en bij de brommers werden er ruim driehonderd minder gestolen.