FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Nederland op de 8e plaats voor pensioenzekerheid

22 juli 2016

Nederland staat op de 8e plaats voor pensioenzekerheid in de 2016 Global Retirement Index van Natixis Global Asset Management. Vorig jaar stond Nederland nog op de vijfde plaats.

De Natixis Global Retirement Index (GRI) vergelijkt de capaciteit van landen om te voorzien in de behoeften van hun gepensioneerden op basis van 18 indicatoren onderverdeeld in vier thema’s: gezondheid, levenskwaliteit, pensioen en financiën en materieel welzijn. Op die manier worden de beste praktijken op het gebied van overheidsbeleid, fiscaal beleid en pensioenbeleid in 43 landen wereldwijd beoordeeld. Het gaat om ontwikkelde landen waar het pensioen een belangrijke maatschappelijke en economische kwestie is.

De wereldwijde top bestaat uit Noorwegen op plaats één, gevolgd door Zwitserland, IJsland, Nieuw-Zeeland, Zweden, D Australië, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Canada.
Nederland scoort dit jaar erg hoog voor de indicatoren Gezondheidsuitgaven (2e) en Materieel welzijn (8e). Omwille van de lagere scores voor de index Pensioen en financiën is Nederland teruggezakt in vergelijking met de 5e plaats van vorig jaar.