FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Nederlander gebruikt vaker zorg dan hij denkt

15 november 2013

Nederlanders zijn er zich vaak niet bewust van hoeveel zorg ze gebruiken. Ook de hoogte van de zorgkosten per jaar wordt door de meesten niet goed in geschat. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder ruim duizend volwassenen.

Een op de vijf ondervraagden gaf aan in de afgelopen twaalf maanden geen medische zorg te hebben gebruikt. Ruim tachtig procent van die groep blijkt na doorvragen echter toch een bezoek te hebben gebracht aan de huisarts, tandarts of apotheek. “Veel mensen associ├źren zorg met naar het ziekenhuis gaan”, licht een woordvoerder van Zilveren Kruis de resultaten toe. “Zorg die je gebruikt als je niet ernstig ziek bent, zoals de fysiotherapeut of de tandarts, wordt niet als zodanig gezien.”

Een klant van Zilveren Kruis verbruikt jaarlijks gemiddeld 2292 euro aan zorg. Twee derde van de ondervraagden denkt echter dat de zorgkosten lager zijn dan duizend euro. “Nu is vaak de perceptie dat men veel betaalt, maar niet zoveel terugkrijgt van de zorgverzekeraar”, weet de woordvoerder. “Dat klopt dus niet altijd.”