FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Nederlanders bezuigigen niet op de reisverzekering

12 juli 2013

Volgens de ANWB zijn er dit jaar tot nu toe 11 procent meer reisverzekeringen afgesloten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het Verbond van Verzekeraars signaleert een stijging.

De stijging betreft de zogeheten aflopende reisverzekeringen, die specifiek voor een vakantie worden afgesloten. Het aantal doorlopende reisverzekeringen dat wordt afgesloten daalt wel, net als de reisverzekeringen met werelddekking. Dat komt misschien doordat minder mensen op vakantie gaan, of doordat ze minder vaak of ver reizen. Maar het kan ook zijn dat ze nog eens kritisch naar hun verzekeringsportefeuille kijken.

Volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is het afsluiten van een reisverzekering heel verstandig, vooral gezien de kostbare apparatuur die mensen vaak meenemen op reis zoals smartphones, tablets en dure camera’s. Ook voor medische kosten in het buitenland is de reisverzekering handig. ┬ôDe zorgverzekering betaalt namelijk alleen het bedrag uit wat de consument in Nederland ook aan zorg kwijt zou zijn geweest”, stelt het Verbond van Verzekeraars.