FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Nog geen 10% van de woninginbraken opgelost

23 mei 2016

Uit het jaarverslag van de politie blijkt dat vorig jaar 9,4% van de woninginbraken is opgehelderd. Op een totaal van bijna 65.000 zijn dat iets meer dan 6.000 opgehelderde woninginbraken.

De politie hoopte in 2015 een oplossingspercentage van 9,9% te halen, maar die doelstelling werd niet gehaald. De meeste daders ontlopen hun straf, omdat agenten het bewijs niet rond krijgen. Het oplossingspercentage schommelt de laatste jaren tussen de 7 en 10%. De politie bekijkt welke maatregelen er nodig zijn om dit percentage te verhogen.

De kans dat een inbreker wordt opgepakt, is weliswaar niet groot, maar het goede nieuws is dat het aantal woninginbraken vorig jaar met 9% gedaald is. Dat blijkt uit gegevens van de AD Misdaadmeter. Amsterdam was net als vorig jaar de onveiligste gemeente. Ten Boer (Groningen) mocht zich de veiligste gemeente noemen. De ranglijst van de AD Misdaadmeter wordt jaarlijks bepaald op basis van tien soorten delicten, zoals woninginbraken, diefstal uit auto’s en straatroof. De gegevens hiervoor worden aangeleverd door de politie.