FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Ook overgangsregeling ontslagvergoeding voor banksparen

14 november 2013

Wie zijn ontslagvergoeding wil storten op een bankspaarrekening, kan net als degenen die kiezen voor een stamrecht bv, gebruikmaken van de overgangsregeling die geldt in 2014. Dat heeft staatssecretaris Weekers laten weten.

De stamrechtvrijstelling, waarmee werknemers belastingheffing over hun ontslagvergoeding kunnen uitstellen, wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Maar Weekers zei eerder deze maand dat de vrijstelling ook geldt voor iemand die zijn echte ontslag pas in de eerste helft van 2014 krijgt. En de aankondiging hiervan wel al voor 31 december 2013 op zak heeft.

Onder fiscalisten en financieel planners bestond de indruk dat werknemers die kiezen voor banksparen oneerlijk worden behandeld ten opzichte van degenen die gaan voor de variant van een stamrecht-bv. Zij concludeerden dit op basis van uitspraken van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst. Het aanspreekpunt ging daarmee lijnrecht in tegen de suggestie die staatssecretaris Weekers (Financiën) eerder in de Tweede Kamer deed.

Een woordvoerster van het ministerie van Financiën heeft nu gezegd dat de overgangsregeling ook geldt voor stamrechtvrijstellingen via banksparen. Weekers heeft toegezegd dat er uitgebreide informatie komt over alle aanpassingen rondom de stamrechtvrijstelling op de site van de Belastingdienst.