FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

ORV niet altijd mogelijk bij chronische aandoening

17 april 2014

Circa 15 procent van de huiseigenaren met een chronische aandoening kan geen overlijdensrisicoverzekering (ORV) krijgen. Huiseigenaren met een aandoening die wél zo’n verzekering krijgen, moeten rekening houden met forse premieverhoging en enkele maanden vertraging. Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Zonder overlijdensrisicoverzekering is het negen van de tien keer niet mogelijk om een hypotheek te krijgen. Vereniging Eigen Huis adviseert chronisch zieken die een huis willen kopen daarom eerst te kijken hoe hoog de benodigde hypotheek is, daarna de verzekering te regelen en dan pas op huizenjacht te gaan. Dit voorkomt teleurstellingen als de koop al bijna rond is.

Nederland telt maar liefst 5,3 miljoen mensen met een chronische aandoening, volgens het Rijksinsituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is circa één op de drie Nederlanders. Daarbij gaat het niet alleen om kanker, hartkwalen en hersenaandoeningen, maar ook om bijvoorbeeld astma, diabetes en reuma.