FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Ouderen positief over hun kans op de woningmarkt

6 april 2016

Ouderen zijn het meest positief over de woningmarkt en zien goede kans om hun huis te verkopen voor een redelijke prijs. Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt ook dat mensen onder de 30 het minst positief zijn.

65-plussers zijn in maart het meest optimistisch over de woningmarkt, zij scoren 119 op de index van VEH. Mensen onder de 30 jaar schatten hun kansen op de woningmarkt met 110 punten het minst positief in. De algemene index van VEH steeg in maart naar 116.
Jongeren hebben bij het kopen van hun eerste huis te maken met strengere regels: aflossingsvrije hypotheken zijn er niet meer bij, ze kunnen een lager bedrag lenen in vergelijking met de waarde van de woning en kunnen een verbouwing niet meer volledig meefinancieren in de hypotheek. VEH ziet bovendien dat de huizenprijzen alweer een tijdje aan het stijgen zijn. In 2012 was de situatie juist omgekeerd: toen hadden ouderen weinig vertrouwen omdat ze zagen dat ze hun huidige woning nauwelijks konden verkopen. Jongeren hadden toen nog minder last van de strengere hypotheekregels.