FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Premie aanvullende verzekering omhoog

25 oktober 2013

De premies voor de basisverzekeringen van zorgverzekeraars lijken dit jaar te gaan dalen. Maar voor aanvullende verzekeringen moet wel meer worden betaald. Dit blijkt uit het Nationale Zorgonderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.).

Afgelopen jaar stegen bij 13 van de 21 onderzochte verzekeraars de aanvullende premies al van 1,5 tot 11 procent. Afgaande op de eerste cijfers lijkt deze trend zich dit jaar te herhalen. Bij DSW blijven de premies voor aanvullende verzekeringen gelijk, bij Zilveren Kruis en Agis stijgen ze met respectievelijk 2 en 5 procent en Av√©ro Achmea noemt geen percentage, maar stelt dat de meeste premies van aanvullende verzekeringen “licht zullen stijgen”.

Verzekerden zijn ontevreden over de hoogte van de premie van hun aanvullende verzekeringen. Ruim 25 procent van de ondervraagden zegt ontevreden te zijn, terwijl 7 procent aangeeft zeer ontevreden te zijn. Deze onvrede leidt ertoe uit dat steeds meer mensen enkel een basisverzekering afsluiten. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat zo’n 13 procent alleen een basisverzekering heeft. Volgens Cijfers van Het Nederlandse Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) was dit vorig jaar nog 11 procent en in 2006 zelfs 6 procent.