FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Premies grote zorgverzekeraars dalen waarschijnlijk

22 oktober 2013

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft als eerste grote verzekeraar de zorgpremie voor volgend jaar bekendmaakt. De basispolis wordt 8,30 euro per maand goedkoper. De premie daalt van 108,25 naar 99,95 euro. Op jaarbasis scheelt dat bijna 100 euro.

Ook bij andere Achmea-merken als Agis en Avéro daalt de premie. De verwachting is dat ook andere grote verzekeraars hun premies voor volgend jaar verlagen. Zilveren Kruis zegt dat de daling mogelijk is door scherpe afspraken met zorgaanbieders en een verlaging van de medicijnenprijzen. Dit jaar daalden de zorgpremies bij veel verzekeraars ook al licht. De kleinere zorgverzekeraar DSW maakte eind september bekend de premie in 2014 met 6,50 euro per maand omlaag te schroeven.

De Nederlandse Zorgautoriteit stelde eerder deze maand dat de effecten van het nieuwe zorgstelsel nu voor het eerst goed zichtbaar worden. In 2006 werd het huidige stelsel ingevoerd. Verzekeraars lopen financieel risico en gaan daardoor scherper selecteren bij wie ze zorg inkopen. De prijsdaling is dit jaar vooral te zien bij zorg met vrije tarieven, zoals fysiotherapie en dieetadvies.